همایش روسای کانونهای بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی شمال غرب کشور با حضور مسئولین تأمین اجتماعی و مدیران کل درمانی و بیمه ای ۱۲ استان ،در دهکده ساحلی بندر انزلی مورخ ۹۴/۱۲/۱۰ لغایت ۹۴/۱۲/۱۲ برگزار گردید .
مباحث مطرح شده در این همایش :
۱- پیگیری مشکلات بیمه شدگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی
همایش کانون بازنشستگان و مستمری بگیران استان تهران در دهکده ساحلی انزلی در مورخ ۹۴/۱۰/۲۵ به مدت ۳ روز برگزار گردید.
محور موضوعات همایش، بررسی و پیگیری مسائل و مشکلات و حقوق سال ۹۵ و سایر موارد بود که مطرح گردید و مورد بررسی قرار گرفت.در این همایش هیئت مدیره کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شمیرانات فعالانه حضور داشتند. احمدی پنجکی ریاست کانون، سمت رئیس کمیته تخصصی بیمه تکمیلی و عمر را عهده دار بود و در جلسه ای با نمایندگان کانون های استان تهران ضمن ارائه نظرات کارشناسانه در مورد مشکلات و موارد بیمه تکمیلی و عمر گزارش خود را به حاضرین در همایش ارائه نمود.
در این همایش همچنان جمع بندی کمیته های تخصصی مزد-بیمه و درمان- بیمه تکمیلی و عمر-سفرهای زیارتی و سیاحتی و سایر موارد به صورت مکتوب توسط کانون استان تهران به مسئولین منعکس گردید.
اظهارات آذر بروجردی نایب رئیس کانون بازنشستگان ومستمری بگیران تامین اجتماعی شمیرانات در مورد زمزمه های افزایش اندک درصدی حقوق سال ۹۵ و مشکلات معیشتی بازنشستگان:
افزایش قیمت های مواد غذایی و … همراه با افزایش چند درصدی یا بهتر بگوئیم اندک درصدی حقوق ها بر مبنای تورم بسیار کم درصدی حاکم بر جامعه !!!!!
هر چند گاهی از طریق رسانه ها مطلع می شویم که از فلان تاریخ قیمت برخی مواد غذایی و غیره … شامل افزایش قرار خواهد گرفت از اعلام خبر تا زمان خرید اجناس ذکر شده تنش و تزلزل شدیدی بر زندگی بازنشستگان که آسیب پذیرترین قشر جامعه می باشند ایجاد میگردد . زیرا باید مدیریتی تخصصی تر و محکم تر برای هزینه های پیش رو در روزهای آینده را در خانواده راهبری نمایند و پس از اندیشیدن به این ضرب و تقسیم های،اعداد و ارقام هزینه ها آنچه از فکر و روح خسته اشان باقی می ماند فقط رقم ناچیزی است که باید آن را تا آخر ماه برای معیشت خود وخانواده هزینه نمایند !!!چگونه؟ پاسخی برای این سوال پیدا نخواهند کرد . مدت ۳۰ سال کار و تلاش و کسر بیمه از حقوقشان به امید اینکه در سن بازنشستگی بتوانند معیشت خود و خانواده شان را تأمین نمایند . اما اینک مانده اند با یک رقم حداقل حقوق!!! اگر واقعاً بشود آن را در حداقل نیز گنجاند و تفسیر کرد ! این رقم ها به هیچ وجه پاسخگوی هزینه های زندگی بازنشستگان نمی گردد .
دیگر مناسبت های تقویمی برای این قشر معنا و مفهومی ندارد زیرا توان برگزاری این مناسبت ها را با توجه به رقم حقوقشان ندارند . بازنشسته ای که در این سن و سال خانواده اش گسترده تر شده و عروس و داماد و نوه بر جمع خانواده اضافه گردیده اند ،هریک خواسته ها و دیدگاههایی دارند چگونه امکان دارد بتوانند در مناسبت های تقویمی به جهت احترام به بزرگترها و برقراری معاشرت های خانوادگی دور یکدیگر جمع شوند . یک نهار و شام بسیار ساده همراه با پذیرایی چای و اندکی میوه در سطح بسیار مختصری می تواند معادل حقوق ۱۰ روزشان را هزینه گرداند .اگر مسئولان و دولتمردان محترم حاکم بر جامعه از پوسته بیرونی با نگاهی نافذتر و کاووش گرانه تر به درون جامعه نگاه نمایند و در میان اقشار جامعه که اکثریت آن را قشر متوسط تشکیل می دهد و در این اکثریت قشر متوسط به بازنشستگان که ضعیف ترین و آسیب پذیرترین لایه درونی جامعه را تشکیل می دهند ، به وضعیت مسکن و درمان و دیگر هزینه های زندگی آنان عمیق تر بنگرند مشاهده خواهند نمود که بازنشستگان در وضعیت اسف بار معیشتی قرار دارند و این زمزمه های چند درصدی افزایش حقوق در سال آینده نمی تواند درمانی برای دردهای التیام نیافته حقوق حداقل بگیرهای بازنشستگان باشد .اگر دولت بدهی های خود را به سازمان تأمین اجتماعی به موقع و پرداخت نماید و شاید اگر وضعیت معیشتی بازنشستگان با تعمق و دیدگاهی عمیق تر و موشکافانه تر توسط مدیران و مسئولان بررسی گردد،وضعیت معیشت بازنشستگان کمی بهتر گردد.
سازمان تأمین اجتماعی از کسر حق بیمه های بیمه شدگان که خود صاحبان اصلی سرمایه این سازمان می باشند برقرار است پس باید با مدیریت های تخصصی تر و دیدگاههای عمیق تر مشکلات بازنشستگان را بررسی نمایند برای رفع مشکلات معیشتی و درمانی و نابسامانی های هزینه و مخارج این قشر به صورت اساسی و بنیادی برنامه ریزی های صحیح و مدبرانه تری را طرح و مدیریت نمایند همچنین از برخی بریز و بپاشهای کلان در سازمان پرهیز کرده و با جمع آوری بسیاری از هزینه های گزاف که موجب اسراف رقم های کلان میگردد بتوانند پاسخی برای معضلات بازنشستگان پیدا نمایند . یک روز در رسانه ها بدون برنامه ریزی و هماهنگی های قبلی مسئولین اعلام می شود که از فردا به بازنشستگان وام پرداخت میشود ، این خسته های ۳۰ سال کار و تلاش با عشق و امید هزینه ی تردد می نمایند به سوی شعبه های تأمین اجتماعی برای دریافت وام و جواب می شنوند که هنوز اطلاعی نداریم…. مدتی بعد دوباره مراجعه میکنند این بار جواب می شنوند که باید فرم پر کنید ، علت درخواست وام که موضوع خصوصی زندگی اشان می باشد را بنویسید. بخوانند و بررسی کنند و تماس می گیرند و میگویند بنا بر آنچه صلاح دیدیم در مورد نیاز شما به صورت اولویت وام پرداخت میشود ، حال باید پرسید بازنشسته ای که ۳۰ سال خودش به سازمان حق بیمه پرداخت نموده و حالا از همان صندوقی که مربوط به خودش می باشد می خواهند به او مبلغی اندک به نام وام دهند و پس از ۲۴یا ۳۶ ماه به صورت اقساط باز پس گیرند برای چه اینقدر سوال و پرسش و مراحل مختلف را باید تحمل و سپری نمایند . از خودشان گرفته و حالا میخواهند دوباره به نام وام به خودشان برگردانند و سپس آنرا در نام اقساط جمع آوری نمایند ، این همه شرایط سخت برای یک دریافت وام را چگونه باید تفسیر و تحمل نمود.
پس از رفت و آمد های مکرر بالاخره دریافت نامه وام همراه با نامه کسر از حقوق سازمان حالا بانک میگوید چون سن بازنشسته بالای ۶۵ سال است بنا به دستور العمل بانکی باید ضامن کسر از حقوق دار بیاورد و تازه ابتدای دوندگی می باشد نزد دوست و آشنا و اقوام باید باز دوباره اعلام کند که دو میلیون را برای چه می خواهد و چه نیازی دارد … تا اگر از سر محبت و یا دلسوزی کسی پیدا شود وضمانت وام ایشان را کند میتواند برای دریافت این رقم دو میلیون که در واقع دو برابر همان رقم حداقل حقوق یکماه است را به صورت امانت دریافت کنند و به صورت اقساط باز پس دهد .نوبت بانک هم که میرسد مبلغی باید بابت افتتاح حساب و کارت و مبلغی بابت کارمزد کسر شود و بالاخره این وام افسانه ای را به بازنشسته خسته شده از این پروسه زمانی پرداخت نمایند .
چند روز بعد ناگهانی اعلام میشود حقوق بازنشستگان ۳ روز با تأخیر در هر ماه پرداخت میشود اما با مسئولان بانک هیچ هماهنگی به عمل نمی آید سازمان مصوب کرده و بانک قوانین بانکی خود را اجرا می نماید بازنشسته ای که هر ماه باید حقوق خود را ۳ روز دیرتر دریافت کند، حال باید پاسخگوی جریمه دیرکرد اقساط بانک باشد باید هرماه بابت ۳روز دیرکرد، مبلغی برای جریمه دیرکرد پرداخت نماید . عدم هماهنگی مصوبات سازمان تأمین اجتماعی با مسولان بانک رفاه جهت این جریمه ۳ روز دیرکرد حقوق در هرماه و ضرر پرداخت جریمه ۳ روز دیرکرد به بازنشسته وام گیرنده.همچنین بی توجهی به مسکن برخی از بازنشستگان که هنوز در این سن نتوانسته اند خانه ای از خود داشته باشند و باید طعم گس مستأجر بودن را در سنین سالمندی احساس نمایند .توجیه و تفسیر قوانین ۳ روز دیرکرد حقوق ماهیانه بازنشسته برای صاحب خانه ای که متوجه قوانین حقوق تأمین اجتماعی بازنشستگان نمی باشد و این دیرکرد به شدت صاحبخانه را ناراحت وناراضی از مستاجر خود می نمایند باز هم بی توجهی و عدم هماهنگی و ضرر و ناراحتی روحی برای بازنشسته مستأجر و… می باشد.در سویی دیگر بحث درمان بازنشستگان پیش می آید زمان شاغل بودن به امید اینکه با پرداخت حق بیمه در زمان اشتغال می توانند در زمان بازنشستگی از درمان نیز به راحتی استفاده نمایند حالا باید مبلغی را نیز هرماه برای بیمه تکمیلی خود و خانواده اشان پرداخت نمایند آیا در واقعیت پس از ۳۰ سال پرداخت حق بیمه برای دریافت حقوق بازنشستگی و درمان باز هم باید حق درمان پرداخت نمایند!!
موضوع ادغام بیمه تأمین اجتماعی و سلامت مطرح می باشد و بازنشسته می اندیشد به اینکه اولویت تخت های بیمارستان های تأمین اجتماعی که خودش از مالکین و سهامداران آن سازمان می باشد حالا باید با کدامیک ازآنها باشد الویت تخت های بیمارستان اول برای بیمه سلامت و بعد برای بازنشسته بیمه تأمین اجتماعی !!!
هرچه عمیق تر و موشکافانه تر معضلات و مشکلات بازنشستگان را بررسی نماییم می بینیم تمام بخشنامه ها و دستورالعمل های اجرایی همه و همه ناشی از ناهماهنگی ها ، تضادهای مدیریتی و بی اعتنایی های نادلسوزانه وغیره غیره همه به ضرر معیشت و درمان و در نهایت بی توجهی شدید به وضعیت اسف بار اقشار بازنشسته می باشد . وضعیت بازنشستگان هر روز هر ماه هر سال بدتر از سال قبل میشود و در این احوال زمزمه هایی برای افزایش حقوق سال جدیدشان می باشد ،که قرار است اندک درصدی به حقوق بازنشستگان اضافه شود گویا تورم در جامعه ثابت نگه داشته شده است و هیچ افزایش قیمیتی صورت نگرفته و نمی گیرد و با دیدگاه محبت آمیز مسئولان و مقامات سازمان این خبر خوش را که قرار است سال آینده اندک درصدی به حقوقهایتان بیفزاییم آنان را به سوی شادی روح سوق می دهند. بازنشسته ای که اینک زمان استراحت در کنار خانواده اش و رسیدگی به اوضاع و احوال بیماری های مرتبط با سنش را دارد باید برای تأمین معاش خود و خانواده اش این سو و آن سو برای کسب درآمد بیشتر دوندگی نماید و مسئولین اعلام میکنند نباید بازنشسته شغل دوم داشته باشد این دستور وقتی قابل قبول و اجرا است که حقوق بازنشستگی اش کفاف زندگی و معیشت وی را پاسخگو باشد در جامعه ای که عدالت در راس آن می باشد هر کس در هر جایگاه چه بالا و چه پایین قرار دارد باید یک خط حداقل مشخص و مناسب برای آنان کشیده شود و این خط آنقدر مناسب باشد که آن حداکثرهای حداقل بگیر بتوانند با آن دریافتی حداقل در شرایط مناسب و صحیح دوران بازنشستگی خود را طی نماید .
در هر جامعه همیشه فاصله طبقاتی بوده و هست اما باید گفت به امید روزی که در جامعه ای که زندگی میکنیم مسئولان و دولتمردان محترم حاکم بر جامعه سعی نمایند با نگاهی عمیق تر و دیدگاههایی کاووش گرانه تر سعی نمایند پله های این طبقات را نه به طور کامل بردارند بلکه حداقل فاصله پله ها را چند تا یکی نمایند تا اختلاف طبقات حداقل کمی کمتر گردد و اقشار ضعیف و آسیب پذیر اندکی احساس امنیت و آسایش روحی و دغدغه کمتری برای معیشت داشته باشند .
اول ماه به فکر و اندیشه آخر ماه و آخر ماه به فکر و اندیشه هزینه های ماه پیش رو …
پس هرماه تقویم برایشان فکر و دغدغه و ذهنشان حاصل جمع وتفریق عدد و ارقام حقوقشان برای هزینه ها و معیشت خود و خانواده شان و مشکلات و ناتوانی از این همه تلاش ۳۰ ساله کار و اینک زمان آرامش برایشان طوفان دغدغه معیشت می باشد.
پس اگر آلزایمر داشته باشند !! حداقل کمی آرامتر خواهند بود چون تحمل این همه نابسامانی و نداشتن معیشت مناسب ، فکر آنان را به سوی بیماری های این گونه سوق می دهد …
بازدید رئیس و نایب رئیس کانون بازنشســتگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شمیرانات از نمایندگیهای بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ در شمال تهران روز یکشنبه مورخه ۹۴/۱۰/۲۰
بازنشســتگان مراجعه کننده به بیمه تکمیلی از نحوه تاخیر و دیر کرد در پرداخت هزینه ها و همچنین نبود مکان مناسب و برخورد ناشایست پرسنل نمایندگی مینا اظهار نارضایتی نمودند. به جهت رفع مشکلات موجود در بازرسی امروز از بیمه تکمیلی نمایندگی شمال تهران، احمدی پنجکی رئیس کانون بازنشســتگان و مستمری بگیران شمیرانات با مدیریت شمال تهران جناب آقای مهندس فلاح ملاقاتی انجام دادند و ایشان پس از شنیدن مشکلات فوق جهت رفع موارد یاد شده و بررسی و پیگیری بر نحوه عملکرد نمایندگی مینا قول مساعد دادند.رئیس کانون شمیرانات با توجه به کثرت حضور بازنشســتگان مراجعه کننده به نمایندگی مینا که فضای آن بسیار کوچک و نامناسب برای مراجعین میباشد ،خواستار ایجاد نمایندگیهای بیشتری در منطقه شمال تهران برای رفاه حال بازنشســتگان مراجعه کننده در رابطه با دریافت هزینه ها گردید. احمدی پنجکی رئیس کانون شمیرانات شدیداً از عملکرد نمایندگی شمال تهران انتقاد نموده و خواستار رسیدگی به مشکلات و تسریع در امور بیمه تکمیلی بازنشســتگان در منطقه شمیرانات گردید.
احمدی پنجکی تغییر پرداخت مستمری بازنشستگان را وضعیت بد مالی سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد.
وی گفت این روند تصمیم گیریها نشان میدهد سازمان تامین اجتماعی با بحران مالی مواجه است. تهاجم برای گرفتن بخش درمان سازمان توسط وزارت بهداشت و درمان در قالب تجمیع درمان برای تقویت بیمه سلامت از جیب کارگران و بازنشستگان یعنی تعطیلی تمام و کمال سازمان تامین اجتماعی و ایجاد بحران برای بزرگترین سازمان بیمه ای کشور.متاسفانه سوء مدیریتها و دست کردن در جیب کارگران و بازنشستگان توسط دولت و مجلس شورای اسلامی یعنی به تعطیلی کشاندن این سازمان عظیم که ۴۰ میلیون جمعیت را تحت پوشش بیمه و درمان دارد و مصوبات غیر کارشناسانه مجلس شورای اسلامی در چند دهه اخیر به ضرر سازمان تامین اجتماعی و باعث بار مالی سنگین به این سازمان شده است که دیگر تحمل این بار را ندارد و بسوی بحران پیش میرود . متاسفانه هیچکس به فکر نیست ، همه مسئولین و دست اندرکاران سازمانی و غیر سازمانی به فکر گذراندن کارهای روزانه هستند و به زودی سیلی خواهد آمد که تمامی بیمه شدگان و بازنشستگان و کارکنان سازمان تامین اجتماعی را در خودش غرق خواهد کرد، ما به تمامی مسئولین کشور، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی، دولت محترم و وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی و مسئولین سازمان تامین اجتماعی گوشزد خواهیم کرد که این بحران و سیل،چنانچه همین روند ادامه داشته باشد ایجاد خواهد شد، اگر نیروی امنیتی و اطلاعاتی کشور جلوی این سوء مدیریتها را نگیرند گرفتاری بزرگی برای کشور ایجاد خواهد شد. ۲/۵میلیون نفر بازنشسته که مستمری خود را از این سازمان دریافت میکنند توجه نکردن به مشکلات مالی سازمان یعنی قطع مستمری بازنشستگان و ایجاد سربار شدن این افراد که هیچ کمکی از کسی به آنها داده نشده و از جیب خودشان میخورند ، بعد از ایجاد بحران میشوند سربار دولت. هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده باید فکری کرد بعد از ایجاد اتفاق کمیته بحران تشکیل دادن مشکلی را حل نخواهد کرد.
به عنوان یک خدمتگزار که سالیان سال درخدمت مردم و کشور هستم از تمامی مسئولین دولت محترم و وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی و مسئولین سازمان تامین اجتماعی و نیروهای دلسوز امنیتی و اطلاعاتی میخواهیم با دلسوزی بیشتری در این زمینه تحقیق و بررسی کنند که از همین امروز هم شروع کنند دیر است. سازمان تامین اجتماعی درحال زمین خوردن است ،تعارف را کنار بگذاریم و عدم پرداخت و بدهی سنگین واحدهای صنعتی و دولت به سازمان تامین اجتماعی و پرداخت مستمری ها و هزینه های سازمان از ذخیره سرمایه های موجود و ماه به ماه کلاه به کلاه کردن به علت نبود پول، بحران را نشان میدهد دیگر نمیتوان گفت در نقطه سربه سر و غیر سربه سر هستیم با صدای بلند اعلام میکنیم سازمان در بحران است و این بحران ایجاد سیل،اگر کمیته بحران برای جلوگیری این سیل تشکیل نشود ،همۀ ذینفعان را غرق خواهد کرد بنابراین تمام تشکلهای صنفی شاغل و بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی موظف هستند جلسه فوری و اضطرار تشکیل دهند تا این بحران و سیل ما را درخودش غرق نکرده باید راه چاره پیدا کرد و این سازمان و خودمان و بازنشستگان و بیمه شدگان را نجات دهیم، همگی مسئول هستید و کوتاهی در این زمینه یعنی خیانت به بیمه شدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی ، انشاالله اقدام سریع برای جلوگیری از این بحران تشکیل گردد.
والسلام
رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان شمیرانات
کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان شمیرانات مخالفت خود را با ادغام درمان سازمان تامین اجتماعی با بیمه سلامت اعلام کردند.
کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان شمیرانات تاکید بر حفظ یکپارچگی بخش بیمه ای و درمانی و سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی را دارد، هرگونه تفکیک و جدایی بین این سه بخش باعث برهم خوردن ساختار و منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی خواهد شد. این سازمان مستقل بوده و منابع و مخارج سازمان از پرداختهای حق بیمۀ بیمه شدگان تامین می شود و از نظر شرعی کلیه منابع آن متعلق به بیمه شدگان و بازنشستگان بوده و ” حق الناس ” است. بنابراین الحاق آن به بیمه سلامت در قالب طرح تجمیع بیمه ها را محکوم می نماییم و به هیچ عنوان اجازه این کار را به کسی نخواهیم داد و مخالفت خود را با طرح ادغام سازمان تامین اجتماعی با بیمه سلامت اعلام کرده و به طراحان این طرح گوشزد می کنیم دست از سر سازمان تامین اجتماعی بردارند در غیر این صورت باید منتظر عکس العمل بیمه شدگان و بازنشستگان باشند و عواقب کار به عهده کسانی خواهد بود که به دنبال این ادغام هستند.
والسلام
کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی شهرستان شمیرانات
آن زمان که مرا پیر و از کار افتاده یافتی ؛اگر هنگام غذا خوردن لباسهایم …. راکثیف کردم و یا نتوانستم لباسهایم را بپوشم؛ اگر صحبت هایم تکراری و خسته کننده بود.. .صبور باش و درکم کن.یادت بیاور وقتی کوچک بودی بسیار کارهایی را که اینک خودت انجام میدهی به تکرار و با عشق برایت انجام می دادم.وقتی بی خبر از پیشرفت ها و دنیای امروز، سوالاتی میکنم با لبخند تمسخر آمیز به من نگاه نکن وقتی برای ادای کلمات یا مطلبی ، حافظه ام یاری نمیکند، فرصت بده و صبر کن تا بیاد بیاورم و اگر نتوانستم بیاد بیاورم عصبانی نشو ، برای من مهمترین چیز نه صحبت کردن، بلکه با تو بودن و تو را برای شنیدن داشتن میباشد.وقتی پاهایم توان راه رفتن ندارند، دستانت را بمن بده…همانگونه که تو اولین قدم هایت را در کنار من برداشتی.زمانی متوجه خواهی شد که علیرغم همه اشتباهاتم، همیشه بهترین چیزها را برای تو میخواهم و سعی کرده ام همه بهترین ها را برایت فراهم نمایم.
از اینکه در کنارت و مزاحم تو هستم ، خسته و عصبانی نشو و مرا درک کن و یاریم ده و همانگونه که من یاریت کردم آ ن زمان که زندگی را آغاز کردی .و در پی نقل مکان من به خانه ای دیگر مباش چون من سالها تو را همواره در کنار خود و درخانه ای که با زحمات فراوانم برایت مهیا کردم، بزرگ کردم. به یاد داشته باش زمان همانگونه که برای من گذشت برای تونیز تکراری دیگر خواهد بود.
پس یاریم کن تا همانگونه که من تورا یاری کردم …با کمک و شکیبایی تو این راه را به پایان رسانم و دعای خیرم به هنگام ترک تو بدرقه راه تو گردد….